Skate4Air

Skate4Air

Ik vind het super sympathiek dat de Elfsteden Challenge Skate4AIR als goed doel heeft uitgekozen en te ondersteunen in de strijd tegen taaislijmziekte. Voor Skate4AIR een geweldige manier om geld voor onderzoek op te halen en zich te profileren onder de schaatsliefhebbers in Nederland. Dank aan alle deelnemers voor de donaties en veel succes met de Elfsteden Challenge”. (Jochem Uytdehaage - Ambassadeur Skate4AIR)

De Elfsteden Challenge heeft ervoor gekozen om Skate4AIR te ondersteunen.

Skate4AIR is een stichting die zich inzet om geld in te zamelen voor onderzoek naar taaislijmziekte, Cystic Fibrosis. Dit is de meest voorkomende erfelijke ziekte met een beperkte levensverwachting.
Dit doen zij door jaarlijks de Skate4AIR Classic naar de Weissensee in Oostenrijk te organiseren. Samen met 175 deelnemers 200 km schaatsen tijdens de Alternatieve Elfstedentocht. En nieuw dit jaar is de Skate4AIR Daylight Challenge. Onder leiding van ambassadeurs Jochem Uytdehaage en Tomas Gustafson gaan 50 schaatsers de sportieve uitdaging aan om zoveel mogelijk kilometers te schaatsen tussen zonsopkomst en zonsondergang op het Runn Meer in Zweden. Met deze heroïsche tochten wordt door de deelnemers van Skate4AIR geld ingezameld voor onderzoek naar deze nare ziekte.

Met je deelname aan de Elfsteden Challenge kan jij mee helpen aan een langer en beter leven van mensen met Cystic Fibrosis (taaislijmziekte). Bij de inschrijving kan je ervoor kiezen om een bedrag te doneren aan Skate4AIR. Voor meer informatie over Skate4AIR kijk op: http://www.skate4air.nlhttp://www.skate4air.nl.